Beef Balls

Recepten and Tips

Beef Balls

04-05-2021

De basis van deze Beef Balls komt rechtstreeks uit het boek van Smokey Goodness – No Worries BBQ. Natuurlijk met onze eigen Black & Blue vibe.

Smokey Goodness, de barbecue boekenserie van Jord Althuizen. Super mooie boeken met prachtige foto’s en goede verhalen. Jord heeft met zijn boeken de afgelopen jaren steeds meer Nederlanders aan het barbecueën gekregen. Voor het originele recept (en heel veel andere toffe gerechten) zul je dan ook zijn boek moeten kopen. Het recept voor de beef balls staat in No Worries BBQ wat geïnspireerd is op de Australische BBQ cultuur.

Onderaan het recept vind je alle benodigdheden voor dit recept die bij Black & Blue Events of online op www.blackandblueevents.shop te koop zijn.

https://black-and-blue-events.nl/wp-content/uploads/2021/05/BA97A4D9-BE90-46F4-8BD0-A8333C41C811-scaled.jpeg

Ingrediënten & Bereidingswijze

Voor onze twist op de Smokey’s Beef Balls:

– 1kg rundergehakt

– Blues Hog Bold & Beefy BBQ Rub

– 250 ml cola

– 40 ml espresso

– 300 ml bbq saus (bijvoorbeeld Blues Hog Original)

– 2 el runderjuspoeder

– 1 el worcestershiresaus

– 1 el (of meer als je van pittig houdt) Raaijmakers Hot Sauce

Accessoires:

– Eiken Rookhout Chunks

– Marabu Houtskool

– Grill Fanatics handschoenen

– Grill Fanatics Aluminium bbq tray

– Kwast

Voor onze twist op de Smokey’s Beef Balls meng je 1kg rundergehakt met 2 eieren en een goede hoeveelheid paneermiddel. Meng twee eetlepels van je favoriete Beef rub door het gehakt. Voor dit recept gebruikten wij de Bold & Beefy van Blues Hog. Stook je bbq op tot 120 graden indirect. Draai mooie balletjes gehakt van ongeveer ten grote van een kleine golfbal. Leg een paar chunks rookhout op de kolen. De beef balls mogen best een beetje smokey zijn dus wij gebruiken voor dit recept eiken chunks. Leg de beef balls op de bbq en rook ze tot een kern van 65 graden. Meng vervolgens in een aluminium bakje de cola, espresso, barbecuesaus, worcestershiresaus, hot sauce, whiskey, runderjuspoeder en warm dit op zodat deze saus indikt. Als de balls 65 graden zijn dan kun je ze in de saus leggen. Laat ze dan nog een klein kwartiertje sudderen in de saus en blijf ze bedruipen met de saus zodat het er lekker intrekt. Ook lekker op een broodje.

Benodigdheden Black & Blue

Blues Hog Bold & Beefy Rub

Blues Hog Original Sauce

Raaijmakers Hot Sauce

Smokey Goodness No Worries BBQ Boek

Eiken Houten Chunks

Grill Fanatics Aluminium Trays

Grill Fanatics Hittebestendige Handschoenen

Kwast

https://black-and-blue-events.nl/wp-content/uploads/2021/05/270DE700-F07F-47AD-BBB0-39CFD56B008B-640x427.jpeg
https://black-and-blue-events.nl/wp-content/uploads/2021/05/8A04B02B-9939-49D9-9544-83174BB24C1E-640x427.jpeg
black and blue sjors

Meer tips ontvangen

Wil je tips & tricks van Sjors ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Denk ook aan